Щутгарт се класира за четвъртфиналите на Купата на Германия след драматична победа с 2:1 като гост над втородивизионния Падерборн. Домакините поведоха след автогол на Константинос Мавропанос в 4-ата минута, но “швабите” измъкнаха победата след късни голове на Жил Диаш (86) и Сехру Гираси (90+5).
 
Падерборн откриха резултата още в 4-та минута, когато Мавропанос си вкара автогол. Защитникът върна топката силно към вратаря си Флориан Мюлер, стражът бе излязъл напред и се получи куриозна грешка заради неразбирателството между двамата, с която Падерборн поведе. Автоголът сякаш шокира Щутгарт и те така и не създадоха кой знае какви опасности пред вратата на домакините до края на полувремето.
 
В 76-ата минута Сехру Гираси пропусна 100% положение, след като центриране на Крис Фюрих намери нападателя на Щутгарт, но шутът му премина покрай вратата. В 86-ата минута дебютантът Жил Диаш, който влезе кто резерва, изравни за Щутгарт. Новопривлеченият от Бенфика португалец получи топката от Лука Пфайфер в наказателното поле и изравни със страхотен удар с левия крак.
 
Успехът за Щутгарт дойде в последните секунди на мача. В петата минута на даденото от съдията продължение Сехру Гираси се извиси и след изпълнение на ъглов удар заби с глава победния гол.