Щутгарт записа категорична победа и разби 3:0 Хамбургер в първия мач от плейофа за оставане/влизане в Първа Бундеслига на своя „Мерцедес Бенц Арена“. Константинос Мавропанос откри още в първата, а Йоша Вагноман удвои в 51-ата минута. Серу Гираси оформи крайния резултат в 54-ата минута за „швабите“, които можеха да постигнат и още по-убедителна победа, след като изпуснаха и дузпа.

Мачът започна по перфектен начин за Щутгарт, който поведе още преди да изтече първата минута на мача. След центриране от корнер на Борна Соса Мавропанос се извиси и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 25-ата минута домакините получиха дузпа, но Серу Гираси пропусна от бялата точка, след като ударът му бе спасен от вратаря Даниел Фернандеш.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

В 51-ата минута резултатът все пак бе удвоен. Енцо Мийо получи пас в коридор в наказателното поле и веднага продължи към Вагноман, който стреля във вратата за 2:0.

Само три минути по-късно бе оформена и класиката. Отново след центриране на Соса от корнер Гираси се извиси и с глава бе точен за крайното 3:0.

За гостите вечерта стана още по-лоша в 69-ата минута, когато Анси Сухонен извърши грубо нарушение и получи червен картон.

Така Щутгарт има отлична преднина преди реванша, докато Хамбургер ще трябва да търси огромен обрат на свой терен, ако иска да изпълни мечтата си за завръщане в елита на Германия. Ответната среща е на 5 юни на „Фолкспаркщадион“.