Щутгарт и Байер Леверкузен завършиха при резултат 1:1 в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Така "аспирините" останаха извън зона Европа, като към момента заемат седмото място, а шестото дава право на участие в Лигата на конференциите. Там се намира обаче Волфсбург, като тимът водир на Байер Леверкузен само заради по-добрата си голова разлика. Щутгарт пък продължава да се бори за оцеляването си като заема 17-ото място, с две точки зад Бохум, който е първият тим над чертата.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Още в началото на срещата "аспирините" погледнаха към вратата на домакините. Шест минути след началото на срещата Мичъл Бакер стреля от движение, но ударът му прелетя на сантиметри от левия страничен стълб. В 8-ата минута пък Сардар Азмун стреля разочароващо и далеч от целта. 

В 33-ата минута Мичъл Бакер шутира от границата на наказателното поле, но топката отново мина встрани от вратата. Две минути по-късно Серу Гираси от Щутгарт достигна до прецизно подаване и опита изстрел, който бе крайно разочароващ. 

Всичко по-интересно се случи през второто полувреме. В 57-ата минута Серу Гираси откри в полза на Щутгарт след дузпа. 

Байер Леверкузен пък стигна до изравнителния гол също от наказателен удар. В 70-ата минута от бялата точка бе точен Есекиел Паласиос, който преодоля Фабиан Бредлов.