Щутгарт има талантлив състав и първите два мача на новия треньор Себастиан Хьонес предлагат възможност на германския футболен клуб да обърне хода на сезона. Това заяви самият той в интервю за местните медии.

Хьонес, син на бившия нападател на отбора Дийтер Хьонес, бе назначен в понеделник на мястото на Бруно Лабадия. Последният изкара едва четири месеца на поста.

"Щутгарт е специален клуб за мен, тъй като съм на този стадион от малко момче", заяви Хьонес, който е играл за отбора като тийнейджър и дори има титла на Германия с него в юношеска възраст. Хьонес ще ръководи само една тренировка преди мача за купата срещу втородивизионния Нюрнберг, след което идва срещата за първенството с Бохум и "шанс за Щутгарт да обърне развоя на сезона".

"Вярвам в способностите ни. Този отбор има голям потенциал и е време да го покаже. За да се случи това, трябва да играем като един отбор", продължи новият треньор отбора, цитиран от ДПА. Щутгарт спечели с 6:0 последния си мач в Нюрнберг през 2020, когато и двата отбора бяха във втора дивизия. Последната им среща за купата обаче е финалът през 2007, който Нюрнберг спечели с 3:2.

"Искаме да направим следващата крачка към (финала в) Берлин. С такива намерения ще излезем на терена. Имам ясна идея как трябва да изглеждаме срещу Нюрнберг", завърши той./БТА