От 16:30 часа се изиграха четири изключително интересни мача от 10-ия кръг на германската Бундеслига.

Айнтрахт Франкфурт успя да разгроми Байер Леверкузен с 5:1. Головете за домакините отбелязаха  Коло Муани, Йеспер Линдстрьом, Лукас Аларио, а на два пъти от дузпа се разписа Даичи Камада. Единственото попадение за гостите от Леверкузен бе дело на Пиеро Инкапие. По-интересното е, че той бе изгонен само 15 минути, след като отбеляза. Байер Леверкузен остават в опасната зона, като са на 16-то място с 8 точки, а възходът на Айнтрахт Франкфурт продължава. Отборът е вече 4-ти със 17 пункта на сметката си.

Щутгарт също успя да запише изразителна победа срещу Бохум, като домакините победиха с 4:1. Силаш бе точен на два пъти, а Науиру Ахамада и Ватару Ендо добавиха по един гол. Симон Цолер отбеляза почетното попадение за Бохум. Мачът бе сравнително равностоен, но Щутгарт показа прецизност в завършваща фаза, което се оказа и ключовото в срещата. Бохум е на последна позиция с едва 4 точки, като имат само една победа. Щутгарт вече е 14-ти и диша по-спокойно, като е с 8 пункта в актива си.

Волфсбург и Борусия Мьонхенгладбах направиха зрелищен мач, завършил 2:2. Маркюс Тюрам се разписа на два пъти за гостите, а за Волфсбург отбелязаха Яник Герхард и Омар Мармуш. Срещата бе равностойна, но сякаш домакините бяха по-активните и по-настоятелни. Това равенство изпраща Гладбах на 6-та позиция с 16 точки, а Волфсбург запазва своето 10-то място с 10 пункта на сметката си.