Байер Леверкузен и Кайзерслаутерн излизат тази вечер един срещу друг в спор за Купата на Германия. Финалът на “Олимпиащадион” в Берлин започва в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по NOVA SPORT.
 
"Аспирините" са определяни като абсолютни фаворити за трофея, тъй като Кайзерслаутерн завърши на 13-о място във Втора Бундеслига. Леверкузен обаче вече загуби един финал, в който също бе сочен за победител. Преди няколко дни германският тим беше прегазен от Аталанта в решаващия мач за Лига Европа. Загубата сложи край и на изумителната серия на Байер от 51 срещи без загуба във всички надпревари. 
 
 
По пътя си към финала Кайзерслаутерн последователно елиминира Рот Вайс Кобленц, Кьолн, Нюрнберг, Херта Берлин и Саарбрюкен, който беше отстранил Байерн Мюнхен. На пръв поглед трябва да се признае, че тимът имаше късмет при жребиите, но пък и допусна само три гола в тези мачове. Начело на “червените дяволи” е 70-годишният Фридхелм Функел, който има богата кариера.
 
До момента в турнира за Купата на Германия отборът на  Байер изхвърли Теутония Отензен, Зандхаузен, Падерборн, Щутгарт и Фортуна Дюселдорф.
 
Единствено историята е в полза на Кайзерслаутерн - отборът е печелил турнира два пъти (1990, 1996), докато Леверкузен само веднъж е стигал до купата (1993).
 
Успех на Леверкузен ще прати Хайденхайм в Лигата на конференциите като осми в Бундеслигата. Триумф на  “лаутерите”, пък ще им донесе участие в Лига Европа.