Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел заяви, че очаква от отбора по-добро представяне в дербито срещу Байерн Мюнхен в деветия кръг на Бундеслигата тази събота.

Двата тима са с равен брой точки – по 15 на трето и четвърто място във временното класиране на две от лидерите Унион Берлин и Фрайбург, които имат по 17 в актива си.

Кел посочи период от второто полувреме на срещата на Борусия със Севиля в Испания снощи в груповата фаза на Шампионската лига, в който домакините отбелязаха едно попадение и пропуснаха шансове за още. Той все пак определи победата с 4:1 над Севиля като супер резултат.

„Резултатът и изходната ни позиция са отлични. Но не всичко беше перфектно днес. В един момент имахме късмет, а и вратарят ни реагира добре“, коментира пред телевизия Sky Sports Себастиан Кел.

„Отборът влезе добре в мача, създадохме голови възможности и можехме да реализираме още попадения, но определено трябва да покажем по-високо ниво в събота. Има още три дни до тогава. Имаме надежди, че някои от контузените може да се завърнат в състава“, добави той.

Кел похвали 17-годишния нападател Юсуфа Мукоко и вратаря Александър Майер. „Мукоко бе много отдаден и енергичен. Мисля, че направи добър мач. Хареса ми и Майер, имаше добри изяви. Все още е много важно Грегор Кобел да се върне в състава, но той дори все още не може да тренира с отбора“, заяви още спортният директор на Борусия Дортмунд.