Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Ватцке коментира информациите, че нападателят Ерлинг Халанд ще премине в Манчестър Сити. Той увери, че за „жълто-черните” ще има живот и след напускането на норвежеца.

„Когато един играч се справя добре, ние трябва да се борим с големите клубове, които имат олигарси и арабски държави зад гърба си. Не можем да спечелим тази битка”, каза Ватцке пред CNN.

„Да, ние можем да спечелим битката за 18-годишния Джуд Белингам, защото тези играчи обичат да са част от Борусия Дортмунд и да играят пред 80 000 зрители. Атмосферта е много добра и знае как да развива млади играчи. Това е нашият начин. Имаме добър отдел, който следи млади играчи, но е много важно да развивате младите си играчи, а това работи добре при нас”, продължи той.

„Понякога сделките са добри за нас, а понякога не. Продажбата на Усман Дембеле в Барселона беше много добра, но раздялата с Роберт Левандовски, който си тръгна със свободен трансфер – не, но това е футболът”.

„Решението е на Халанд. Той има клауза за откупуване и трябва да реши дали да я активира или не. Има време да ни обяви решението си. Когато му дойде времето, ще го направи”, каза още Ватцке.

„Играли сме футбол 113 години и 111 от тях са били без Халанд. Имахме Левандовски, а след това той напусна през 2014 година, но ние играхме футбол и през 2015, 2016, 2017 … досега. След това дойде Обамеянг, а след него Халанд. Може да сте сигурни, че ако Ерлинг вземе решение да на напусне, ние ще намерим следващия на 100%”, заяви шефът на „жълто-черните”.