Щутгарт намери заместник на уволнения Ян Шинделмайзер, а това е досегашен шеф в Байерн. Става дума за техническия директор на баварците Михаел Решке, който е новият спортен директор на "швабите".

Щутгарт взе Бадщубер, но изрита шеф

Новината бе потвърдена и от лагера на Байерн. Според информацията още през юли Решке е информирал президента Ули Хьонес и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, че има оферти от множество клубове. 59-годишният ръководител е помолил за освобождаване от договора с Байерн, който бе до 2018, а от ръководството са уважили желанието му.

"Искахме да дадем шанса на Михаел Решке да бъде спортен директор на Щутгарт. Благодаря от името на Байерн Мюнхен за изключителната работа, която Михаел Решке свърши за Байерн в последните три години. Със своите знания, професионализъм и мрежа той допринесе много за успеха на Байерн. Желая му всичко най-добро за в бъдеще", заяви Румениге.

Самият Решке също благодари за прекараното време в Байерн и уточни, че решението му няма общо с назначението на Хасан Салихамиджич за спортен директор на германския колос.