Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк категорично отрече информациите, че Джейдън Санчо е нарушил мерките за социална изолация като е летял до родината си Англия. 

Санчо не започна като титуляр в първите три срещи след възобновяването на Бундеслигата и в медииното пространство се появиха най-различни спекулации за причината. През последните дни даже излязоха информации, че Санчо е летял до Острова в нарушение на мерките за социална безопасност по време на пандемията. Отделно също така се появиха снимки как той е бил на фризьор като и той и неговият фризьор са били заснето без предпазните маски. 

Цорк беше залят от въпроси по темата по време на пресконференцията преди поредния кръг в Бундеслигата, като той оневини звездата си, но и напомни, че всички играчи имат задължението да спазват правилата. 

"Информациите, че Джейдън е бил в Англия и след това не е играл първоначално, защото задължителната му карантина не е била изтекла, са напълно грешни. Той имаше проблем в прасеца, който вече отшумя", започна Цорк. 

"Всички играчи имат право да правят необходимите си ежедневни неща като да отидат на фризьор или да си заредят колата. Германската футболна федерация не забранява подобни неща". 

"Разбрах, че снимката във фризцорския салон е била единственият момент, когато двамата са били без маски. Това може би също не е съвсем правилно, но не е толкова осъдително. Въпреки всичко ние за пореден път припомнихме на всички наши състезатели за задълженията си да спазват правилата", завърши спортният директор на "жълто-черните".