Байерн Мюнхен отново е основен фаворит за титлата в Бундеслигата, но изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обеща, че неговият клуб ще се опита да направи борбата за първото място по-оспорвана.

Вацке даде интервю за DPA по време на предсезонния лагер на тима в Швейцария. Той каза, че 10-кратните шампиони от Байерн Мюнхен всъщност не са загубили качество с продажбата на Роберт Левандовски, защото са успели да подпишат договори с нападателя Садио Мане и със защитника Матайс де Лихт за 120 милиона евро (122 милиона долара).

"Байерн Мюнхен е фаворит 1 едно с тези попълнения. Трябва да можете да си позволите това, което Байерн направи по отношение на трансферите досега. Но това не е нищо ново. Това няма да преобърне финансовата мощ на Бундеслигата с главата надолу, а ще я увеличи допълнително. РБ Лайпциг, Леверкузен, ние - разбира се, всички бихме искали Байерн да не стане шампион. Но не е задължително германската публика да изисква това от нас", каза Вацке.

"В даден момент от сезона трябва да имаме качеството, смелостта и късмета да нанесем удар. Но във всеки момент всичко може да се случи и друг клуб да стане шампион", добави той.

Борусия Дортмунд за последно спечели титлата през 2011 и 2012 година и се надява да стигне до нова след още едно второ място през изминалия сезон.

Тимът също така е инвестирал много в германските национали Нико Шлотербек, Никлас Зюле и Карим Адейеми, но поради продажбата на Ерлинг Халанд на Манчестър Сити Вацке каза, че са похарчили само 15 милиона евро повече, отколкото са генерирали.

Друго ново попълнение, нападателят Себастиен Але, беше диагностициран с тумор на тестисите и Вацке каза, че началото на сезона може да бъде "малко неочаквано" като резултати, но това трябва да се разглежда "като предизвикателство".

Вацке добави, че възлага големи надежди на Един Терзич, сега като старши треньор след период на временен наставник през сезон 2020/2021 със спечелена Купа на Германия.

"Това, което ме прави оптимист, е високата му професионална квалификация. Освен това, Един наистина се впусна в живота като треньор и като член на Борусия Дортмунд. Той познава всеки детайл от клуба", заяви още изпълнителният директор на Борусия Дортмунд.