Нападателят Маркъс Тюрам и защитникът Рами Бенсебайни ще напуснат Борусия Мьонхенгладбах със свободен трансфер след края на сезона, призна  спортният директор Роланд Виркус.
 
„Жалко е, че няма да продължат изтичащите си договори, защото и двамата дадоха много на клуба през последните четири години. Разбираме, че нашите фенове също са разочаровани, но не можем да ги задържим. Нашата стратегия през последните години е да привличаме талантливи играчи, да ги развиваме и да спечел от техните трансфери, разбира се. Последното обаче невинаги се получава", каза Виркус в интервю за официалния сайт на клуба.
 
Алжирският национал Бенсебайни има предварителен договор с Борусия Дортмунд, докато интересът към Тюрам е голям и не е ясно кой клуб ще извади най-добрата оферта. На опашката за френския национал са се наредили Байерн, Барселона, Интер, Милан, Арсенал, Манчестър Юн, Нюкасъл, Астън Вила и Тотнъм. 
 
Роланд Виркус коментира и решението на капитана Ларс Щиндл да напусне след осем сезона в отбора. 
 
„Той обясни личното си решение с отговорността, която носи към семейството си. Ларс помогна за оформянето на клуба в продължение на осем години. Но сега той е на 34 години, приоритетите му се променят и ние трябва да уважаваме това“, завърши Виркус.