Старши треньорът Шави Ернандес отхвърли през смях твърденията, че на отбора на Барселона му предстои "посещение на къщата на ужасите", когато се изправи срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" в мач от група "С" на Шампионската лига по футбол във вторник.

Двата отбора бяха в един поток и миналата година, като германците спечелиха два пъти с по 3:0. Барса обаче в момента е различен отбор, като каталунците привлякоха и водещия голмайстор на Байерн - Роберт Левандовски.

Барселона няма победа в гостуване срещу Байерн, който спечели последните четири мача помежду им с общ резултат 17:4. В тази серия каталунците отстъпиха и 2:8 на четвъртфиналите през 2020.

"Не бих нарекъл това място къща на ужасите. Това е просто стадионът на Байерн. Виждам съм и двете страни на монетата - бил съм ги с много и съм падал от тях с много. Никога обаче не сме печелили на техния терен и това е доказателство колко е трудно да ги надвиеш като гост. Ние обаче сме оптимисти", каза той.

"Не можем да бъдем твърде самоуверени, защото напоследък резултатите не са задоволителни. Помним от миналата година какво е да играеш срещу тях, но аз ще бъда напълно доволен, ако просто покажем потенциала ни. Може би и ако спечелим".