Шалке 04 записа шести пореден мач без загуба в Бундеслигата, както и втора поредна победа, след като се наложи с 2:0 като гост над Бохум в рурското дерби от 23-ия кръг на Бундеслигата. Вратарят на домакините Мануел Рийман си вкара автогол в края на първата част, а в 79-ата минута Мариус Бюлтер оформи крайния резултат. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Първата част премина при надмощие на гостите, като в 45-ата минута Том Краус напредна по десния фланг, след което центрира в наказателното поле. Там Мариус Бюлтер шутира, ударът му бе отразен на първо време от Мануел Рийман, но той бутна топката в собствената си врата.

 В 79-ата минута Родриго Саласар комбинира с Бюлтер, който с удар от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата удвои аванса за Шалке.

Четири минути по-късно Кевин Шлотербек прати топката във вратата на Ралф Ферман, но беше в положение на засада и голът не беше признат. 

С успеха Шалке събра 19 точки, колкото имат още Бохум, Щутгарт и Хофенхайм. Четирите тима са на дъното във временното класиране.