Кьолн стартира новото първенство в Бундеслигата с убедителна победа с 3:1 над съседа в Рурската област и новак Шалке’04.

"Кралскосините" започнаха мача много активно и се нуждаеха само от 10 минути, за да пратят топката във вратата. Но се оказа, че бомбеният изстрел на Родриго Саласар, колкото и ефектен да беше, е отменен заради засада на негов съотборник.

Но събитията продължиха да се развиват срещу гостите, завърнали се след година във втора дивизия, тъй като Доминик Дрекслер беше отстранен от игра с червен картон заради лошо влизане в краката на национала Йонас Хектор.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Домакините от Кьолн играха без голямата си звезда Антони Модест, който най-вероятно утре ще бъде обявен за ново попълнение на Борусия Дортмунд. Но най-накрая в 50-ата минута излязоха напред в резултата след точно изпълнение на Лука Килиан след ъглов удар.

Флориан Кайнц удвои преднината на Козлите в 65-ата минута, възползвайки се от лоша реакция на вратаря Александер Шволоо при центриране от страничната линия.

В 76-ата минута Мариус Бултер върна едно попадение за Шалке, засичайки с глава центриране на Томас Оувеян.

Само три минути по-късно обаче надеждата на гостите се изпари, след като отново събитията се развиха нещастно за техния вратар. Ударът на Деян Любичич се отклони в гредата, след това в тялото на стража и спря в мрежата.