Шалке 04 постигна драматична, но и много важна победа в гостуването си на Майнц 05 с 3:2 в мач от 31-ия кръг на германската Първа Бундеслига. „Кралскосините“ стигнаха до успеха с гол от дузпа, отсъдена в дълбоко в добавеното време и отбелязана от Мариус Бюлтер в 102-ата минута.

Гостите откриха резултата в 26-ата минута, когато Мариус Бюлтер получи пред наказателното поле, финтира защитник и стреля във вратата за 0:1.

В 53-ата минута равенството бе възстановено. При едно центриране от корнер Андреас Ханче-Олсен отклони с глава и Леандро Барейро на далечната греда засече отблизо за 1:1.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

В 60-ата минута „кралскосините“ отново си върнаха преднината. Кенан Караман получи в наказателното поле почти до аутлинията, върна назад за Том Краус, който стреля във вратата за 1:2.

Майнц обаче отново изравни в 70-ата минута, когато Аарон Карикол отбеляза страхотно попадение от фаул за 2:2

Драмата обаче тепърва предстоеше. В добавеното време, което трябваше да е само 5 минути, но се проточи доста по-дълго, се Шалке стигна до успеха. В 97-ата минута Бюлтер бе задържан от Антони Каси в наказателното поле. Последва дълго разглеждане на ситуацията със системата ВАР, преди съдията да отсъди дузпа. Потърпевшият Бюлтер реализира наказателния удар и донесе успеха на своя тим за крайното 2:3.

По този начин Шалке 04 събра актив от 30 точки и излезе над опасната зона на 14-ата позиция. Майнц пък пропусна да се изкачи до шестото място, даваща право на участие в Лигата на конференциите, като остава на 8-ото място с 45 точки. В следващия кръг „кралскосините“ гостуват на Байерн Мюнхен, докато Кьолн ще пътува за сблъсък с Айнтрахт Франкфурт.