Отборите на Шалке 04 и Кьолн завършиха наравно при резултат 0:0 в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Шалке остава последен в немския шампионат с едва 10 точки от 18 мача, докато Кьолн заема 12-то място в таблицата. Това е десетият пореден мач на Шалке без победа. 


Gulliver/GettyImages
29 снимки

Още в 4-ата минута домакините от Шалке имаха шанс да реализират чрез Мориц Йенц, който стреля с глава, но стражът на Кьолн се справи и спаси. 

В 23-ата минута Дани Латца си опита късмета с удар от дистанция, който обаче бе блокиран от защитник на гостите. 

Симон Тероде от състава на Шалке стреля от границата на наказателното поле в 37-ата минута. Той стигна до избита топка, но я прати високо над напречната греда с удара си. 

В 51-ата минута Тим Хюберс бе близо до гола за Кьолн, но той отпрати изстрел с глава право в напречната греда.

Пред гостите се откри отлична възможност и в 73-ата минута,  когато Сергис Адамян достигна до извеждащо подаване и нанесе директен изстрел от границата на наказателното поле. Топката прелетя встрани от вратата.

Шест минути преди края на редовното време Родриго Саласар Мартинес от Шалке пропиля страхотен шанс за домакините. Той се извиси в наказателното поле и стреля с глава след остро центриране. Ударът му мина на сантиметри от лявата греда.