Байер Леверкузен очаква Байерн Мюнхен да бъде пределно мотивиран, когато отборите се срещнат в Бундеслигата в събота и шампионите ще трябва да покажат перфектно представяне, за да вземат нещо от мача, каза мениджърът Шаби Алонсо.

Миналия сезон Леверкузен стана първият отбор, завършил кампания в Бундеслигата без загуба, като вдигна трофея и сложи край на серията от 11 поредни титли на Байерн, но този път баварските им опоненти са решени да си върнат короната.

Лидерът в лигата Байерн спечели всичките си четири мача този сезон и е начело в класирането с 12 точки, три повече от втория Леверкузен.

„Очакването е голямо и искаме да покажем добра игра. Имаме нужда от перфектно представяне, за да вземем нещо у дома с нас. Байерн направи добър старт на сезона, това ще бъде предизвикателство утре. Трябва да играем на най-високото си ниво, със и срещу топката в продължение на 90 минути. Байерн ще работи с пълна газ, трябва да сме готови за това“, заяви Алонсо на пресконференция.

Байер е нестабилен в защита този сезон, допускайки девет гола в четири мача от първенството и допуснаха три при победата с 4:3 над Волфсбург в последния си мач.

След мача Алонсо критикува лошата защита на своя отбор и преди мача срещу Байерн, испанецът отново подчерта необходимостта от дисциплина.

„Отборът трябва да бъде компактен, трябва да се защитаваме заедно. Имаме ясен план за игра, не можем да бъдем прекалено меки и не можем да допускаме големи пропуски.

Имаме ясен план за играта как искаме да играем. Ще дадем всичко от себе си... Ако не се защитаваме добре, за играчите е трудно да печелят. Искаме да сме постоянни. Не искаме бъдем горе и долу“, заяви още Алонсо.

След сблъсъка си в лигата срещу Байерн, Леверкузен приема Милан в Шампионската лига във вторник. /БТА