Старши треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо остави бъдещето си в клуба висящо по повод дали се подготвя удължаване на договора му, който е до юни 2024-а година.

"Ще видим. В момента отборът е най-важното нещо, състоянието на играчите и нивото на играта ни", заяви испанският специалист пред журналисти по време на лагера на тима в Австрия, които го попитаха дали вече мисли за бъдещето. Актуалният му контракт е за още една година.

Чувствам се комфортно в клуба, с отбора, с работещите около мене. Според мен, това не е важен въпрос точно сега, допълни бившият полузащитник.

Преди края на миналия сезон имаше доста сериозни слухове, че Алонсо може да напусне германския отбор. Неговото име беше сложено на челно място в списъка от евентуални наследници на Карло Анчелоти, ако той си тръгне от Сантяго Бернабеу и стане селекционер на Бразилия.

Но бившият футболист на Реал Сосиедад и Реал Мадрид все повече изглежда на мястото си в Леверкузен, които класира до полуфинал в Лига Европа и там бяха спрени от Рома.