Отборът на Бохум постигна първата си победа за сезона в Бундеслигата, след като постигна категоричен домакински успех с 3:0 над носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт в среща от деветия кръг.

До 70-ата минута изгледи за подобен развой на мача нямаше, като гостите от Франкфурт дори изглеждаха като по-вероятния победител. Всичко обаче се преобърна за Айнтрахт в 71-вата минута, когато Бохум реализира чрез Филип Хофман.

Айнтрахт се хвърли да изравнява, но в самия край на срещата Бохум нанесе нови два удара на съперника си. В 87-мата минута Еван Ндика си вкара автогол след центриране на Филип Форстър, а в добавеното време точно Форстър оформи крайното 3:0.

Въпреки победата Бохум остава на последното 18-о място в класирането с 4 точки, докато Айнтрахт е седми с 14.

От зоната на изпадащите успя да се измъкне тимът на Байер Леверкузен, който разгроми с 4:0 гостуващия Шалке 04. Мачът бе и дебют за новия наставник на домакините Чаби Алонсо, като Байер показа много приятен футбол.

Жереми Фримпонг вкара два гола за "аспирините" от двете страни на полувремето, като с тях резултатът стана 3:0. Преди това Муса Диаби бе дал аванс на Байер със зрелищен гол от далечна дистанция в 38-мата минута. Гола за 4:0 вкара Паулиньо в последните секунди.

С победата Байер Леверкузен събра 8 точки и води с две места и две точки пред Шалке, който е на 16-о място.

В другите два мача от Бундеслигата този следобед Аугсбург направи 1:1 при домакинството си на Волфсбург, а същият резултат бе фиксиран и в мача между Майнц и РБ Лайпциг.

От 19:30 часа днес е голямото дерби на германския футбол между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.