Сезонът на суперлативите за немския Борусия Дортмунд продължава, въпеки че тимът остава на второ място във временното класиране в Бундеслигата...

Цели 80 гола отбелязани в първенството до момента и със събраните 77 точки отборът е на път да подобри рекорда си по спечелени точки, които е 81. Освен това разликата между втория и третия в Бундеслигата към момента е 20 точки, а Борусия все още няма поражение във втората част от сезона и не е допускал поражение на „Сигнал Идуна Парк“ вече повече от години.

За Борусия Дортмунд все още предстои и финалът за Купата на Германия след около три седмици, където „черно-жълтите“ ще се опитат да стигнат до трофея.

Голямото богатство на клуба обаче остават феновете, а по този повод треньорът Томас Тухел споделя:

„Чувството да знаеш, че можеш да разчиташ на тях винаги и във всякаква ситуация е невероятно. Знаем, че те винаги ще са на ниво, независимо от случващото се на терена.“

Шансовете Байерн Мюнхен да изпусне титлата този сезон в Бундеслигата са нищожни, но при всички положения Борусия Дортмунд ще се превърне в най-добрия втори отбор в историята на немското първенство.

„Просто се събрахме в последните седмици, защото все още имаме една цел пред нас. Затова е важно да останем концентрирани“, категоричен бе и един от лидерите на състава Марко Ройс в очакване именно на мача за Купата на Германия.