Крилото на Байерн Мюнхен Серж Гнабри направи първа пълноценна тренировка откакто получи травма на левия аддуктор, обявиха от клуба от Бундеслигата. Гнабри имаше разтежение както на мускулни влакна, така и на сухожилие в задната част на същия крак.

"28-годишният футболист вече започна бегови праволинейни упражнения на площадка и на писта преди две седмици и половина. Вече тренира с отбора, макар да излезе от терена в последните минути с превантивна цел", се казва в изявление на германския шампион.

Гнабри се контузи през миналия декември, като това се случи по време на мача от първенството на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт. От този момент до днес той премина редица етапи от лечението си, както и рехабилитация на травмираното място. Днес пък дойде ред и на първото занимание с топка.

Байерн добави, че вратарят Даниел Перец (контузия на връзките на коляното) и защитникът Даю Упамекано (мускулно разтежение) също напредват към завръщането си, а днес двамата са направили индивидуална сесия с топка.

Това е добра новина за треньора Томас Тухел, който ще има пълноценен състав за решаващите мачове от първенството. Байерн е на 2-о място в Бундеслигата, на 2 точки от лидера Байер Леверкузен. В събота те са домакини на Борусия Мьонхенгладбах.