Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов смята, че евентуалното пристигане на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд при "червените дяволи" няма да се отрази добре на развитието на някои от младите таланти в отбора. В случая българинът визира Мейсън Грийнууд, който в последните месеци показа огромно израстване и все по-често попадаше сред стартовите 11 на Оле Гунар Солскяер.

"Джейдън Санчо би бил невероятен трансфер за всеки отбор, включително за Юнайтед. Когато имаш толкова опции в нападение, това се превръща в луксозен проблем и трябва да се взимат трудни решения. Някой трябва да остане на пейката и Оле трябва да му го съобщи. Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд са се наложили в световния футбол, а Грийнууд заслужава да получи шанс да продължи развитието си, което не ми се иска да бъде спирано", сподели той.

"Всеки знае, че Юнайтед може да си позволи да плати за Санчо. Ако се случи, клубът би бил доволен, но е сложно. Над 100 милиона лири са много пари, особено в сегашната ситуация, но съм сигурен, че той си струва. Всички в Юнайтед следят този трансфер. Рашфорд познава Санчо по-добре от повечето, тъй като играят заедно за Англия. Той ще приеме конкуренцията, но при атакуващите играчи ще се появят съмнения", продължи голмайстор №1 на националния отбор.

"Те ще го използват и като мотивация. Ако платят рекордна сума за Санчо, никой не очаква той да се седи на пейката. Така че поне в началото той ще е в състава. Не забравяйте, че в един момент Юнайтед имаше Оле, Дуайт Йорк, Анди Коул и Теди Шерингам, а Оле ще си мисли, че може да се справи със ситуацията", допълни още легендата на Юнайтед.