Спортният директор на Байерн - Хасан Салихамиджич, даде обширно интервю, в което говори по редица теми, свързани с клуба. Той сподели, че очевидното решение на вратарската криза, породена от контузията на Мануел Нойер е Александър Нюбел, но последната дума е на Монако. 

"Както знаете, не съм фен на януарския трансферен прозорец. В същото време се случиха много неща по време на паузата за Мондиал 2022, така че не изключвам нищо", започна Брацо пред Bild. 

"В центъра на защитата имаме достатъчно футболисти - Дайо Упамекано, Матайс де Лихт и Люка Ернандес, трима топ играчи. Разполагаме и с Йосип Станишич, който трябва да играе. Не се планира привличането на нов централен бранител", сподели босненецът. 

Спортният директор на Байерн коментира и бъдещето на Ерик-Максим Чупо-Мотинг, чийто договор е до края на сезона. "В контакт съм с неговите представители. Ще се срещнем през следващите седмици и ще започнем разговорите. Чупо беше невероятно добър за отбора, особено през втората част на полусезона. Той се представи добре и направи всички щастливи". 

Той взе отношение и по отношение на темата с привличането на нов вратар след контузията на Мануел Нойер. "Важно е да намерим най-доброто решение за нашия отбор в краткосрочен план. Що се отнася до лятото, ще се справим с това. Искаме да спечелим всички трофеи през този сезон. Проучваме различни сценарии. Разбира се, Александър Нюбел би бил очевидното решение. Монако обаче ще има последната дума". 

"Това, което се случи с Люка (б.а. Ернандес) е трагично. Много съжалявам за него. Нусаир Мазрауи свърши много добра работа като ляв бек по време на Световното първенство. Това дава на Юлиан Нагелсман още една опция, но основната му позиция е на десен бек. Райън Гравенберх беше на много високо ниво по време на лятната подготовка. Той нямаше много игрово време до момента през сезона, но ние му имаме доверие. Сигурен съм, че ще играе в още мачове през следващите месеци". 

"Държим широко отворени очите си и следим пазара", завърши Салихамиджич на въпрос дали ще се привлича нов десен бек при напускане на Бенжамен Павар.