Нападателят на Байерн Мюнхен – Садио Мане, проговори за първи път след края на сезона в Германия и своята ситуация в баварския клуб.

Сенегалецът не направи запомнящ се сезон за Байерн, въпреки че тимът триумфира с титлата в Бундеслигата. Тя бе осигурена драматично в последния кръг на надпреварата.

Въпреки успеха обаче, Мане няма да запомни с добро първата си кампания за Байерн. Той пристигна на „Алианц Арена” с големи очаквания, които обаче не се сбъднаха.

Мане се забърка в скандал със съотборника си Лирой Сане и бе наказан от клуба. Веднага след края на сезона се заговори, че нападателят ще напусне Германия, а феновете го обявиха за „провала” на сезона.

„Тези неща се случват. Успяхме да разрешим този малък проблем. Понякога е хубаво да решаваш проблемите, но може би не по този начин. Всичко е зад нас вече. Ще се опитаме да се борим заедно, за да постигнем целите на клуба през следващия сезон. В момента съм във ваканция със семейството си. Беше много сложен сезон, но се случва. Не бе изненада. Очаквах нещата да бъдат сложни, нормално е. Обичам предизвикателствата, а Байерн е голямо предизвикателство. Всичко опира до мен да направя всичко, за да се изправя срещу него”, коментира Садио Мане.