Пренасроченият четвъртфинален двубой от турнира за Купата на Германия по футбол между третодивизионния Саарбрюкен и елитния Борусия Мьонхенгладбах ще се играе по план по-късно днес, стана ясно след извършването на финална проверка на терена от длъжностни лица.

Двубоят е от 21:30 и може да бъде наблюдаван пряко по DIEMA SPORT 3.

Служители от градския съвет в Саарбрюкен казват, че са уверени, че мачът ще се състои, тъй като теренът е в по-добра форма от понеделник след обилните валежи през нощта.

Срещата трябваше да се проведе на 7 февруари, но бе отложена малко преди началото заради наводнено игрище. Качеството на терена на Саарбрюкен, който няма дренажна система, често е обект на дискусии.

Проверката по-рано днес включваше градските власти, както и представители на клуба-домакин и Германската футболна федерация (DFB).

Отборът на Саарбрюкен се надява да поднесе ново разочарование на съперниците си, след като до момента отстрани рекордните победители в турнира Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт.

Победителят от мача тази вечер между Саарбрюкен и Борусия Мьонхенгладбах ще играе срещу втородивизионния Кайзерслаутерн на полуфиналите на 2 април./БТА