Отборът на Байерн Мюнхен се промъкна към 1/4-финалтие за Купата на Германия след измъчена победа над Хофенхайм с 4:3. Гостите изненадващо поведоха в 8-ата минута след автогол на Жером Боатенг, но след нов такъв на Бенжамин Хюбнер в 12-ата Байерн изравни. В 20-ата Томас Мюлер обърна, а в 36-ата минута Роберт Левандовски покачи на 3:1. Десет минути преди края на срещата отново той релизира за 4:1 и изглеждаше, че всичко е решено. Два гола обаче на резервата Мунас Дабур в 82-ата и в продължението на срещата върнаха интригата в двубоя, но в крайна сметка "баварците" успяха да стигнат до победата.

"Баварците“ отбелязаха гол още в 5-ата минута, но той бе отменен заради много малка засада, която бе потвърдена от системата ВАР.

Три минути по-късно изненадващо гостите стигнаха до попадение и поведоха. Филипе Коутиньо сбърка при изнасянето на топката и последва атака на гостите. Якоб Ларсена стреля, но Нойер спаси. Топката попадна във Флориан Грилич, който върна за Иляс Бебу, който стреля по земя, а Жером Боатенг засече кълбото в собствената си мрежа в опит да изчисти.

Домакините обаче бързо изравниха, когато Коутиньо се реабилитира за грешката си в 12-ата минута. Тогава той изведе Алфонсо Дейвис отляво и последва центриране. В опита си да парира Томас Мюлер защитникът на гостите Бенжамин Хюбнер отклони топката в собствената си врата - 1:1.

GettyImages/Gulliver / БГНЕС
76 снимки

Осем минути след това Мюлер успя да реализира да направи обрата пълен. Дейвид Алаба центрира и Мюлер отново се пребори с Хюбнер и засече топката за 2:1.

В 23-ата минута Левандовски засече центриране от корнер и нанесе удар с глава отблизо, но вратаря Филип Пентке направи чудесно спасяване с една ръка.

Секунди след това Серж Гнабри преодоля защитник в наказателното поле и шутира към десния ъгъл, но Филип Пентке отново спаси вратата си с брилянтно спасяване.

Минута след това отново Гнабри овладя тънко подаване, но ударът в беше спасен от Филип Пентке.

Третият гол в мрежата на Пентке обаче не закъсня. В 36-ата минута се разписа Левандовски, след като преди това Мюлер се пребори за топката отново с Хюбнер.

В началото на второто полувреме и двата отбора имаха шансове за попадение. Първо, в 51-ата минута Роберт Левандовски преодоля персоналния си пазач и засече центриране от ъглов удар, но ударът му с глава беше спасен от вратаря.

Минута по-късно Мюлер пое топката в празно пространство и стреля, но над напречната греда.

В 54-ата минута Хавард Нордтвайт  стреля с глава от малкото наказателно поле, но нацели напречната греда.

В 71-ата минута Мануел Нойер спаси опасен удар на Стивън Цубер.

Секунди след това гол на Хюбнер бе отменен заради игра с ръка на бранителя.

В 75-ата минута късметът спаси Нойер, след като Кристоф Баумгартнер излезе сам срещу него, но стреля съвсем малко над гредата.

Пет минути след това Левандовски засече с глава центриране от ъглов удар на Джошуа Кимих и реалзира за 4:1. Веднага след попадението на терена за "баварците" се появиха Михаел Куйзанс и Джошуа Циркзее, които замениха Томас Мюлер и Роберт Левандовски.

Минута след това обаче Хофе върна едно попадение. Бенжамен Павар сбъра и позволи Стивън Цубер да му открадне топката и да центрира в наказателното поле, където Мунас Дабур преодоля Нойер - 4:2.

Секудни попадението на терена за Байерн се появи Алваро Одриосола, който прави своя дебют за "баварците".

В 87-ата минута Дабур направи изключителен пропуск и пропусна да върне интригата в срещата.

Във втората минута на добавето време феновете на домакините изтръпнаха, след като Дабур вкара нов гол за гостите. Павел Кадержабек центрира в наказателното поле, където Павар замалко не си отбеляза автогол. Той засече топката и тя рикошира в страничната греда, а на празна врата Дабур направи добавка, за да реализира за 4:3.

До края на срещата Байерн беше принуден да се брани, но успя да запази преднината си и се класира за 1/4-финалите на турнира.    


БАЙЕРН МЮНХЕН – ХОФЕНХАЙМ 4:3

0:1 Жером Боатенг 8

1:1 Бенжамин Хюбнер 12

2:1 Томас Мюлер 20

3:1 Роберт Левандовски 36

4:1 Роберт Левандовски 80'

4:2 Мунас Дабур 82' 

4:3 Мунас Дабур 90+2'

Стартови състави на двата отбора:

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): 1. Мануел Нойер (к) – 5. Бенжавен Павар, 17. Жером Боатенг, 27. Давид Алаба, 19. Алфонсо Дейвис – 32. Джошуа Кимих, 24. Корентен Толисо – 22. Серж Гнабри, 25. Томас Мюлер, 10. Филипе Коутиньо – 9. Роберт Левандовски

Старши треньор: Ханс Флик

ХОФЕНХАЙМ (3-4-3 ): 12. Филип Пентке – 3. Банжамин Хюбнер (к), 25. Кевин Акпогума, 3. Павел Кадержабек – 17. Стивън Цубер, 11. Флориан Грилич, 6. Хавард Нордтвайт, 16. Себастиан Руди – 7. Якоб Брун Ларсен, 27. Андрей Крамарич, 9. Иляс Бебу

Старши треньор: Алфред Шрьодер

Главен съдия: Саша Стегеман, Германия

Стадион: „Алианц Арена“, Мюнхен, Германия