Дойде време да гледаме голямото дерби в последните години на германската Бундеслига – Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд. Освен качеството и класата на двата отбора, която ще видим в съботната вечер, срещата между двата тима се явява като ключа към сребърната Салатиера в Бундеслигата през сезон 2018/19.

Байерн Мюнхен ще приеме „вестфалци” на „Алианц Арена”, като първата позиция преди срещата във временното класиране се заема от госта, който води с два пункта пред баварския колос.

Защитаващият титлата си тим спечели шест от последните седем домакински мача, докато Дортмунд има едва два успеха в последните си шест визити в Германия.

Тук ще се опитаме да ви дадем информация преди срещата, с която ще трябва да решава въпроси наставникът на домакините Нико Ковач.


Аут за мача: Корентен Толисо

Под въпрос: Ариен Робен и Мануел Нойер (прасец), Дейвид Алаба (бедро)


Мануел Нойер пропусна четвъртфинала на Байерн Мюнхен за Купата на Германия, спечелен драматично с 5:4 срещу Хайденхайм в сряда вечерта, тъй като лекува травма в прасеца, но очакванията са, че стражът на Байерн ще се завърне под рамката за дербито на кръга.

Дейвид Алаба и Ариен Робен също пропуснаха срещата, тъй като лекуват травми, но се очаква дуото да се завърне в състава на баварския тим през уикенда.

Схемата 4-2-3-1 изглежда възможно най-удачната за подредба от Ковач, като Серж Гнабри, Хамес Родригес и Кингсли Коман ще бъде триото, което ще действа зад нападателя Роберт Левандовски, който има 33 гола през този сезон във всички надпревари.

Очакванията са също така опорните полузащитници да бъдат Тиаго Алкантара и Хави Мартинес, като Ковач може би ще остави Леон Горетцка на пейката.

Квартетът пред Нойер би следвало да е подреден отляво-надясно по следния начин: Дейвид Алаба, Матс Хумес, Николас Зюле и Йозуа Кимих.