Бившият изпълнителен директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге коментира ситуацията с Роберт Левандовски. Полският нападател има договор с клуба за още една година, но иска да бъде продаден още това лято. Голмайсторът е желан от Барселона, но баварците са категорични, че нямат никакво намерение да се разделят с него сега.

„Спокоен съм за ситуацията с Левандовски. Има един реваващ фактор – той има договор, който не изтича тази, а следващата година. Това значи, че клубът може да реши какво да прави – да го продаде или не”, каза Румениге пред „Билд”.

„Роберт е много умен човек, който трябва да бъде в клуба. Той е човек, който иска да печели. Не мисля, че в момента може да спечели повече в Барселона, отколкото в Байерн. Какво повече може да предложи Барселона от Байерн? В момента не се сещам за нищо”, продъжли той.

„Левандовски е машина за голове и е поставил рекорди във всички турнири. Не бих оставил такъв играч да си отиде просто така. Трябва да се бориш за него и да говориш с неговия агент, въпреки че това не е толкова лесно”, каза още Румениге.