Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге, разкритикува УЕФА заради начина, по който се справи с казуса с Манчестър Сити и финансовия феърплей. 

През февруари УЕФА наложи двугодишно наказание на "гражданите" заради нарушаване на правилата за финансова дисциплина, но преди две седмици Спортният арбитражен съд в Лозана отмени това решение с мотива, че "предполагаемите нарушения са или недоказани, или с изтекла давност".

"Изглежда в УЕФА не са си свършили работата", каза Румениге.

"Когато преди 10 години бе въведено правилото за финансов феърплей, УЕФА обясни, че чрез него клубовете няма да могат да харчат повече от това, което изкарват. Това отново трябва да бъде основно изискване, а за тази цел финансовият феърплей има нужда от промяна."

"Трябва да намерим правило, което да се приеме от всички – играчи, агенти и клубове. Едва тогава всички ще имат полза от финансовия феърплей“, обясни още легендата на германския футбол.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.