Шефът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова хората от клуба да останат единни и обединени на фона на слуховете за проблеми между старши треньора Ханзи Флик и спортния директор Хасан Салихамиджич.

"Ние всички трябва да останем единни, да работим в хармония и сътрудничество, лоялно и като професионалисти, заяви Румениге пред вестник "Билд".

"Това е моето изискване към спортното ръководство. Това винаги е отличавало Байерн, каза той.

Изявлението идва след като Байерн загуби първия си мач от четвъртфиналите на Шампионската лига с 2:3 у дома от Пари Сен Жермен в сряда, а Салихамиджич потвърди, че договорът на защитника Жером Боатенг няма да бъде продължен часове преди началото на сблъсъка.

Договорът на световния шампион изтича през юни и слага край на едно сътрудничество, продължило 10 години.

Новината буквално свали до нула настроението в състава, а Ханзи Флик ясно показа, че не е доволен от това развитие на нещата.

"Трябва да ви отговоря на въпросите професионално. А явно трябва и малко да играя. Това е част от професията на треньора, заяви той след края на двубоя.

Веднага след това Румениге ясно показа, че не е доволен от развитието на тази ситуация.

"Тази тема трябва да приключи. Излишно е да я коментираме постоянно, особено след като сме в последната четвърт на сезона, първи сме в Бундеслигата със 7 точки преднина. И мисля, че можем да продължим напред в Шампионската лига, въпреки домакинското поражение с 2:3 от ПСЖ", каза още бившият нападател.

Договорът на Флик изтича през юни 2023-а година, но много често вече името му се замесва като евентуален наследник на Йоахим Льов начело на Германия след Европейското първенство.