Членът на Надзорния съвет на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге предупреди новия старши треньор на отбора Венсан Компани, че трябва да се бори за титли от самия старт.

"Пожелавам му целия успех на света, защото, ако не спечелиш титла с Байерн Мюнхен за година, тогава вече една година е прекалено дълго време", каза бившият изпълнителен директор на Байерн пред германския вестник "Билд" след среща в град Билефелд.

Румениге обаче беше резервиран, говорейки за 38-годишния белгиец, с когото все още не се е срещал лично.

Членът на Спортния борд на Байерн Макс Еберл е "убеден в този сравнително млад и не много опитен човек", каза Карл-Хайнц Румениге.

Gulliver/GettyImages
6 снимки

"Мисля, че той има правилната философия. Попитах Пеп Гуардиола, който му бе треньор доста дълго време. Той каза, че е убеден, че Венсан е вълнуващ треньор. Не трябва да забравяте, че Байерн Мюнхен играе офанзивен и доминиращ футбол. Той представлява тази философия", добави Румениге.

Байерн Мюнхен  реши да се раздели с Томас Тухел през февруари и проведе дълго и трудно търсене на нов треньор, след като предпочитаните кандидати Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник решиха да останат на настоящите си позиции, съответно в Байер Леверкузен, националния тим на Германия и представителния състав на Австрия.

Клубът дори обмисляше обратен завой, за да задържи Тухел, но двете страни не постигнаха споразумение. / БТА