Директорът на националния отбор на Германия по футбол Руди Фьолер обяви, че е подложен на много по-голям стрес, отколкото е очаквал, след като е заменил на поста селекционера Ханзи Флик за един мач, съобщи ДПА.

"Изглеждах уморен, вярно е. Дните между мачовете бяха много по-изморителни, отколкото самия двубой срещу Франция", каза Фьолер пред "Ди Велт".

Флик бе уволнен на 10 септември след загубата от Япония с 1:4. Той призна, че преди контролата с Франция е трябвало да проведе много разговори.

"Въпреки че съм ветеран, не съм очаквал това", каза още директорът. С успеха наз "петлите" Германия направи "нещо добро отново" и "трябва да надградим на тази база" с новия селекционер Юлиан Нагелсман.

Бившият треньор на Байерн Мюнхен е "млад, динамичен и напълно под пара, след като не е работил известно време", казва Фьолер.

Дебютът на Нагелсман ще е в приятелския мач срещу тима на САЩ, който ще се играе на 14 октомври в Хартфорд, като три дни по-късно има среща и срещу Мексико във Филаделфия. Новият селекционер трябва да обяви списъка си с играчи на 6 октомври.

Пътуването на САЩ бе остро критикувано от треньорите в Германия, тъй като се случва в средата на сезона в Европа.  Фьолер обаче смята, че може да е "добре да сме далеч от дома за известно време"./ БТА