Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс коментира неуспеха на неговия отбор да завоюва титлата през изминалия сезон в Бундеслигата и заяви надеждата си, че това ще се промени през следващия.

Ройс, който наскоро отбеляза своя 30-и рожден ден, говори също така и във връзка с предстоящите квалификационни двубои на националния отбор на Германия. Той изрази своето несъгласие с провеждането им по това време на годината.

“Смятам, че понастоящем избраните дати са изключително неудобни. Веднага след изиграването на финала на Шампионската лига би трябвало всички да излезем в почивка, когато няма голям международен турнир през лятото. Повечето от нас сме играли за последно официален мач на 18-и май. Знанието, че трябва да играем още мачове, е натоварващо, защото означава, че и не може да се отпуснем и да сме извън оптимална спортна форма.“, сподели бившият играч на Борусия Мьонхенгладбах.

Ройс не пропусна да засегне и темата за изминалата кампания с клубния му отбор Борусия Дортмунд и разочарованието от пропуснатата титла.

“Ще мога да си изчистя главата едва след като съм приключил ангажиментите си към националния отбор. Наистина боли, тъй като шансът беше невероятно голям и съвсем реален. Ядът ми беше двоен, защото не само, че в крайна сметка разликата беше толкова малка, но и защото през самия сезон имахме много голяма преднина пред Байерн”, не скри болката си нападателят.

“От първия ми ден в Борусия Дортмунд амбицията за победи ми е била много голяма. С напредването на времето и с наближаването на края на кариерата обаче започваш да хвърляш едно око в бъдещето. В рамките на следващите 2-3 години трябва най-после да успеем да поне веднъж да сбъднем голямото ни желание“, завърши категорично Ройс.

Първият квалификационен двубой за Германия през този месец ще е на 8-и юни, когато тимът на Йоаким Льов гостува на Беларус. 

Автор: Емануил Тодоров