Възстановяващият се от тежка травма в коляното капитан на Борусия Дортмунд Марко Ройс даде пространно интервю пред списание GQ, в което заяви, че все още не знае кога отново ще бъде готов да се завърне в игра.

Завръщането на Марко Ройс се забавя още

28-годишният германски национал скъса кръстни връзки в във финала за Купата на Германия и все още е далеч от това да поднови тренировки.

"Няма да се върна на игрището, докато тялото ми не ми даде знак, че е готово за това", каза Ройс, който в последните 4 години от преследван от серия от тежки травми. Все още не знам дали ще се върна през януари, февруари или март, но и не ме интересува. Някой би казал, че щом получавам пари, не е толкова важно, че не играя. Но ако имаше как, бих дал всичките си пари, само за да бъда здрав и да правя това, което обичам - да играя футбол", каза Ройс.

Въпреки тежките контузии, заради които пропусна Евро 2016 и Мондиал 2014, Ройс не мисли за оттегляне от футбола, но все още не знае какво ще му донесе бъдещето. Германецът има договор с Борусия до лятото на 2019 година.

Най-добрият приятел на Марко Ройс

"Има 4 или 5 чуждестранни клуба, които ме изкушават. Аз ще навърша 30 години на 31 май 2019 година. Това би било последната ми възможност за голям контракт и последната ми възможност да пробвам нещо ново. Трябва да бъда честен пред себе си и да кажа, че не знам къде ще бъда тогава", допълни той.