Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс даде любопитно интервю преди първия мач на отбора в Бундеслигата за новия сезон.

През март тази година 29-годишният Ройс удължи договора си с клуба до 2023-а година.

Борусия Дортмунд пък стартира сезона в Бундеслигата в неделя с домакинство на РБ Лайпциг.

„Имах чувството, че в последните две-три години след т.нар. „ера на Клоп” загубихме малко от всичко, което представлява Борусия. Смятам обаче, че клубът се връща там, където принадлежи”, заяви Марко Ройс, изразявайки надежда, че Борусия ще има по-осезаемо присъствие в евротурнирите този сезон. 

„Да не забравяме, че в последните години доста добри играчи ни напуснаха и е трудно един отбор да бъде изграден наново. Нужно е време, а и не можем да си позволим всяка година да взимаме футболисти по 50, 70, 80 милиона евро. Ние трябва да развиваме и да задържаме играчите, които имаме”, коментира още Марко Ройс. 

„Да бъда капитан на един от топ отборите в Европа е невероятно. А, когато това е родният ти клуб, просто е изключително. Много съм горд и съм любопитен да навляза в област, която не съм познавал добре преди”, сподели Ройс.

Колкото до новия треньор Люсиен Фавр, Марко Ройс изрази надеждата си специалистът да остане поне до 2020-а година. 

„Той прави всеки играч по-добър и се разбираме отлично. Ако знаех, че ще ни стане треньор, щях да си удължа договора по-рано и за по-дълго”, добави капитанът на Борусия Дортмунд.