В последните 15 години Ариен Робен безспорно бе един от най-добрите флангови футболисти в света. Все още играещ редовно за Байерн, холандецът изглежда към края на кариерата си, която премина през отбори като Челси, Реал Мадрид и баварците. Но всъщност пътят му можеше да бъде много по-различен и от ПСВ Айндховен Робен да се озове в Манчестър Юнайтед.

През лятото на 2004 Робен премина в Челси за 12 милиона паунда, но в интервю за "FourFourTwo" крилото разкри, че всъщност е искал да играе при "червените дяволи". Нещо повече - той е имал обиколка на базата на Юнайтед и е имал вечеря със Сър Алекс Фъргюсън. Само че оферта не последва и Челси се възползва от ситуацията.

"Имах много добър разговор (с Фъргюсън б.р.) на вечеря в Манчестър. Говорихме за футбола и живота. Освен това разгледах обстойно и тренировъчната база и всичко бе добре", разказва Робен.

"Но след като се върнах в ПСВ нищо не се случи. Нямаше истински контакт и сделката не се осъществи. ПСВ също преговаряше с Челси по това време, така че може би те са предложили на ПСВ повече пари? Наистина не знам."

"Говорих с Челси и харесах техните планове. Имахме една среща и всичко стана много бързо. Ако Манчестър Юнайтед ми беше предложил сделка веднага, след като ги срещнах, щях да подпиша там, но не се случи и не съжалявам."