Един от основните кадрови въпроси за Байерн Мюнхен в следващите месеци ще бъде съдбата на звездното дуо Робери - Франк Рибери и Ариен Робен.

В последните близо 10 години именно с тях са свързани големите успехи на баварците, но това лято договорите им изтичат, а напредната им възраст води до несигурност в бъдещето им.

Ръководството на Байерн заяви, че разговори с тях ще бъдат водени през април, но допълнителен проблем е фактът, че още не е ясно името на следващия треньор на баварците и съответно неговите планове.

Пред "Баварско радио" Робен призна, че е "малко нервен", "но за съжаление решението не е взето". Холандецът призна, че дори при оферта на Байерн не е сигурен, дали ще я приема, а освен това не изключва и варианта да сложи край на кариерата си.

"Мисля, че това е най-трудното, когато си на възраст, в която знаеш, че краят идва скоро. Да вземеш правилното решение винаги е трудно."

Според него, трябва да изчакаш "да усетиш какви са чувствата ти, какво ти подсказва сърцето, как се чувства тялото - взимаш всичко това предвид и решаваш."

Все пак Робен заяви, че не е сърдит, че все още не се е стигнало до обсъждане на новия му договор. "Така е във футбола. Накрая всичко е възможно. Фокусът сега е върху месец април, върху мачовете в Шампионска лига, полуфинала за Купата и германския шампионат. Това трябва да е в мислите, а не какво ще правя следващия сезон."