Бившата бразилска звезда Ривалдо призова сънародника си Филипе Коутиньо да приеме офертата на Челси и да премине в лондонския клуб. В момента халфът е част от тима на Байерн Мюнхен, където играе под наем от отбора на Барселона.

Нито при „каталунците”, нито при „баварците” обаче, Коутиньо успя да разгърне целия си потенциал, с който блестя в Ливърпул преди години.

Заговори се, че сериозен интерес към услугите му има от Челси, а според Ривалдо, Коутиньо не трябва да пропуска този шанс.

„След сезон и половина в Барселона и още един в Байерн Мюнхен, Коутиньо не успя да регистрира същия успех като в Ливърпул. Именно заради това вярвам, че тази възможност за него да продължи кариерата си в Челси е добра”, коментира той.

„Той ще премине в голям клуб и в държава и първенство, които той познава много добре и прекара най-добрите си години. Ако този трансфер се осъществи съм сигурен, че нещата за него ще се подобрят за в бъдеще. Той вече блестя във Висшата лига”, каза още Ривалдо.

Бившият бразилски нападател вярва, че именно това е шансът за Филипе Коутиньо да се завърне в националния отбор на Бразилия.