Рио Фърдинанд вярва, че Манчестър Юнайтед е клуб във възход, докато успехът на мърсисайдци е в застой и следователно бъдеща звезда като Джуд Белингам в идеалния случай трябва да се премести на "Олд Трафорд".

Ако поставите двата отбора на една линия, Манчестър Юнайтед вървят в една посока, а Ливърпул е в застой. Не бих казал, че Ливърпул е в упадък, но други отбори ги настигат и може би ги надминават. Ако съм играч, да речем Джуд Белингам или Деклан Райс, двама от най-търсените английски халфове, които може да получат трансфер това лято, и някой каже "Манчестър Юнайтед или Ливърпул, къде отивате?", забравете моя Манчестър Юнайтед, че съм играл там, трябва да отида при "червените дяволи" точно сега.

Начинът, по който изглежда отборът, начинът, по който се оформя съставът и по който мениджърите навигират съдбата на своите отбори, а и смятам, че ще са по-успешни за бъдещето, заради това аз наистина бих избрал Юнайтед", сподели Рио Фърдинанд пред BBС.

В момента полузащитникът на Дортмунд е желан от четири клуба, а именно Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити и Реал Мадрид. Челси и Пари Сен Жермен също се стремят да подпишат с играча, като се съобщава, че германският клуб ще поиска такса над 130 милиона паунда за играча.