Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери засипа с похвали наставника на отбора Юп Хайнкес, който пое юздите след уволнението на Карло Анчелоти по-рано през сезона. Опитният французин отправи някои доста многозначителни суперлативи, които за пореден път подчертаха негативното му отношение към италианеца.

Франк Рибери бе изправен пред съда в Мюнхен

Не е тайна, че Рибери бе един от най-сериозните врагове на Анчелоти в съблекалнята. Италианецът бе освободен от мюнхенския гранд след загубата с 0:3 от Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Почти веднага Юп Хайнкес прекрати пенсионирането си, за да довърши кампанията с Байерн.

Тартор в Байерн: При Анчелоти беше странно

Откакто германецът ръководи нещата, Рибери е доста доволен от начина, по който специалистът дозира силите на своите играчи. „Всички се имаме нужда от почивка от време на време. Хайнкес разпределя времето ми добре. Имах възможност да почина добре със семейството си и да продължа с тренировките, което значи, че отново мога да се хвърля с пълни сили в Катар (където Байерн е на тренировъчен лагер по време на зимната пауза – б.р.).”

„Работим заедно и печелим заедно. Отново играем като отбор и това е наистина хубаво. Щом Юп се върна, позитивизмът и вярата отново ни заляха. Атмосферата е съвсем различна”, допълни 34-годишният Рибери.