Отборът на РБ Лайпциг спечели Купата на Германия, след като надви Айнтрахт Франкфурт с 2:0 на"Олимпиащадион" в Берлин в интригуващ финал. Важните попадения вкара Рандал Коло Муани и Доминик Собослай.


Gulliver/GettyImages
29 снимки

Още в 4-ата минута Тимо Вернер бе близо до попадението. Нападателят бе намерен в наказателното на Айнтрахт и нанесе изстрел, с който Кевин Трап се справи.

Четири минути след това Тута от Айнтрахт засече топката след центриране от пряк свободен удар. Той обаче стреля разочароващо и прати топката далеч от целта.

В 16-ата минута Коло Муани успя да стигне до отлична възможност. Неговият шут обаче мина встрани от десния страничен стълб. 

Лайпциг бе близо до гола в 42-ата минута, когато Кристофър Нкунку беше на сантиметри от отбелязването на попадение. Той овладя подаване от Конрад Лаймер, но отново не успя да преодолее стража на Айнтрахт.

Перфектно подаване от страна на Себастиан Роде намери Филип Макс. Той достигна до паса и продължи да напредва. Макс успя да се изплъзне от защитата и подаде на Рандал Коло Муани, който опита изстрел от границата на пеналтерията. Отлична намеса на защитник на Айнтрахт обаче отказа Лайпциг и Коло Муани.

В 71-ата минута Дани Олмо намери Нкунку, а той прати топката покрай безпомощния Кевин Трап за 1:0. Символичните домакини не спряха да атакуват и натискат. В 85-ата минута Бенямин Хенрихс проби и шутира от ръба на наказателното поле. Топката обаче мина встрани от вратата.

Само секунди след това Нкунку намери Доминик Собослай, който стигна до топката преди защитата на Айнтрахт и я изстреля в долния ляв ъгъл, за да подсигури успеха и Купата за Лайпциг.

Gulliver/GettyImages
23 снимки