РБ Лайпциг стигна до финалната битка в турнира за Купата на Германия, след като победи като гост втория във Втора Бундеслига тим на Хамбургер с 3:1. 

Още в 7-ата минута Марсел Халстенберг имаше чудесна възможност да се разпише и да открие резултата в полза на РБ Лайпциг, но не успя да се разпише. 

Само пет минути по-късно Юсуф Поулсен се разписа с глава, след като засече топката центрирана от корнер, а вратарят нямаше шанс да се намеси. Пет минути по-късно Сабитцер нацели страничната греда на вратата на "хамбургерите".

Домакините стигнаха до изравнителен гол, след като в 24-ата минута Бакери Джата се възползва от грешка на играч на гостите и съумя да матира вратаря с далечен удар.

Тимо Вернер също имаше възможност да се разпише в 27-ата минута, но късметът не беше с него. До почивката домакините имаха чудесна възможност да изравнят резултата, но така и не успяха да го сторят.

В 53-ата минута на срещата Яничич си заби неспасяем автогол, след като при опита си да изчисти кълбото го прати в мрежата на собствения си вратар.

В 72-ата минута Емил Форсберг получи отличен пас и наказа вратаря на домакините, за да направи резултата 3:1 за РБ Лайпциг. Въпреки опитите на Хамбургер да се върне в двубоя, това не се случи и РБ Лайпциг очаква победителя от двубоя между Вердер и Байерн Мюнхен, които играят в сряда вечер. Финалът е на 25 май.