РБ Лайпциг спечели голямата директна битка за 3-ото място в Бундеслигата, след като днес се наложиха с 1:0 над Байер Леверкузен като гост. Така след 30-ия кръг Биковете от Лайпциг имат 54 точки, а Леверкузен слезе на 4-о място с 52 и води с 1 пред Фрайбург.

Единственото попадение вкара най-добрият унгарски футболист в момента Доминик Собослай в 70-ата минута.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Домакините от Байер Леверкузен бяха далече от най-добрата си форма и буквално сами се предадоха. И след като отпаднаха от всички възможни състезания, сега могат да се концентрират напълно върху финалния спринт в Бундеслигата. От друга страна тимът от Лайпциг е непобеден в 14 мача във всички турнири и е уверен, че ще победи Унион на полуфинал за Купата на Германия в сряда.

Треньорът на гостите Доменико Тедеско направи седем промени в стартовия състав сравнение с победата в Лига Европа в Бергамо. Кристофър Нкунку, който беше изключителен в последните седмици, първоначално започна от пейката. Но въпреки това гостите започнаха доминантно и имаха много голям процент владеене на топката. Единственото положение беше пропуснато от Андре Силва след центриране на Норди Мукиеле. След това и двата отбора бяха пасивни, рискът беше избегнат.

След почивката РБЛайпциг беше по-активен и логично стигна до попадението в 70-ата минута. Мукиеле дръпна рязко по крилото, подаде топката в халфовата линия на Нкунки. Той центрира, но Джонатан Та отклони топката, колкото да отиде у унгарския национал и Собослай я вкара във вратата.