Отборът на Ред Бул Лайпциг има за цел да се представи по-добре при гостуването си на Волфсбург за първенство, отколкото за Купата на Германия, съобщи ДПА. Тимът обаче ще бъде без нападателя Тимо Вернер.

Треньорът Марко Розе обяви в петък, че Вернер има контузия на аддуктор и не е сигурен, че германският национал ще бъде готов за мача с Манчестър Сити в Шампионската лига следващата седмица.

"Това е лош късмет и се надяваме, че ще се подобрява с всеки ден", пожела си Розе за Вернер, който пропусне няколко мача и през септември заради проблеми с гърба. Нападателят Бенямин Шешко и халфът Кевин Кемпъл също не са напълно готови, но те могат да попаднат в групата за мача.

Волфсбург отстрани действащия носител на купата РБ Лайпциг миналия месец. "Отново гледахме мача за Купата. Не пресирахме с достатъчно интензитет и не бяхме точни при пасовете си", каза треньорът.

"Имаме шанс да играем по-добър футбол утре. Ако имаме възможности, ще се радвам да бъдем ефективни. Нужно е да трупаме важни точки в Бундеслигата. Успяхме да сме в добра позиция и е хубаво да е запазим", смята Марко Розе. 

Тимът от Лайпциг е на четвърто място - на осем точки от лидера Байер Леверкузен, докато Волфсбург е на 11-а позиция.

 

БТА / Автор: Христо Бонински