Отборите на Щутгарт и РБ Лайпциг не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първи мач от новия сезон в германската Бундеслига.

Мачът започна отлично за „биковете“, които поведоха още в осмата минута. Тогава звездата на тима Кристофър Нкунку беше точен след асистенция на Дани Олмо.

Десет минути по-късно Силас Вамангитука се пребори с Вили Орбан, но шутът му мина покрай вратата.

Домакините обаче успяха да изравнят в 31-ата минута. Тогава Саша Калайджич комбинира с 20-годишня халф Науиру Амада, който се разписа с изстрел от границата на наказателното поле за своя първи гол в Бундеслигата.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Секунди преди почивката Константинос Мавропанос можеше да донесе пълен обрат в срещата, след като пробва далечен удар, който обаче се отби от гредата.

През втората част гостите изцяло доминираха, но така и не стигнаха до победно попадение благодарение на блестящите изяви на Флориан Мюлер.

В 66-ата минута Андре Силва намери Нкунку на чудесна позиция, но вратарят отрази неговия шут.

Шест минути след това пък Орбан стреля опасно с глава, но и неговият удар беше избит от Мюлер, който съхрани точката за Щутгарт.

До края обаче така и не падна ново попадение. В следващия кръг „швабите“ гостуват на новака Вердер Бремен, докато РБ Лайпциг приема Кьолн.