РБ Лайпциг на практика отказа Борусия Дортмунд от титлата в Бундеслигата. „Биковете” разбиха „жълто-черните” с 4:1 на „Сигнал Идуна Парк”. След днешните мачове Байерн вече има аванс от девет точки на върха във временното класиране пред вестфалци.

Конрад Лаймер (21, 30) вкара две попадения, а по едно добавиха Кристофър Нкунку (58) и Дани Олмо (86) добавиха по един. За Борусия точен беше Донийл Мален (84).

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Хумелс изведе Ройс зад отбраната на РБ Лайпциг. Срещу германеца бе само Гулачи, но вместо да прехвърли вратаря, Ройс потърси подаване към Халанд, но пасът му не бе точен.

В 21-ата минута „биковете” поведоха. Конрад Лаймер отне топката от Емре Джан, след което се придвижи до наказателното поле, където беше намерен от Нкунку и матира Кобел за 0:1.

След половин час игра РБ удвои аванса си, след като изстрел на Лаймер от границата на наказателното поле рикошира в крака на Джан и влезе във вратата на Кобел за втори път.

В 58-ата минута резултатут след класически. Нкунку получи подаване от Лаймер и с удар от границата на наказателното поле матира Кобел за трети път.

В 84-ата минута Борусия намали чрез Мален, който се разписа с глава отблизо. Крайният резултат оформи Олмо с безпощаден удар от около 25 метра.