Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити - това са само малка част от отборите, които по настоящем проявяват интерес към голмайстора на Лестър Джейми Варди.

Невероятният път на Варди от аматьорския футбол до един от най-добрите нападатели в света само за няколко години вече придоби широка популярност като по темата дори ще се снима игрален филм.

Кариерата на Варди обаче можеше да се развие по доста различен начин, ако не бе спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник.

В момента тимът от Лайпциг е втори във Втора Бундеслига е на път да влезе в немския елит. Преди 2 години обаче тимът е пропуснал възможността да привлече настоящия английски национал заради отказа на Рангник.

Фен на Лестър ще кръсти дъщеря си Варди

През 2014, когато РБ влезе във Втора Бундеслига, Рангник е искал да привлече 16-годишния тогава Джо Гомес, който обаче предпочете да премине в Ливърпул.

По пътя към Лондон агентът на Гомес обаче навивал Рангник да привлече един друг свой футболист - не особено известният Джейми Варди.

"Господин Рангник, жалко е, че при вашите трансфери сте толкова радикален и привличате само футболисти, които са по-млади от 24 години. Имам един футболист, който ще пасне перфектно при вас. Под ваше ръководство гарантирано ще стане национален състезател. Той обаче е на 27 години и след малко меле беше в затвора", е споделил агентът.

Самият Рангник коментира пропуснатата възможност преди 2 години: "Тогава гледах Варди, но накрая се отказах." 

На агента пък Рангник е отговорил: "Не, на 27 години, няма да го направим."

Останалото е история - Варди вече е сред най-големите звезди на английския футбол, английски национал и скоро ще играе в Шампионската лига. Лайпциг пък най-вероятно ще си осигури промоция в Бундеслигата и без Варди.

Варди изгоря за "Олд Трафорд", още мач наказание