РБ Лайпциг победи Фрайбург с 3:1 в двубой от 11-ия кръг на първенството на Германия по футбол. "Биковете" изпревариха Борусия Дортмунд на четвъртото място във временното класиране, като събраха 23 точки и са на една зад третия Щутгарт. Фрайбург е осми с 14 точки в актива си.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Шави Симонс изведе домакините от Лайпциг напред още в шестата минута на мача, възползвайки се от грешка на гостите. В 18-ата минута нидерландецът подаде към Бенямин Шешко, който от отлична позиция не успя да увеличи аванса на РБ Лайпциг.

21-годишният френски защитник на Фрайбург Килиан Силдилия вкара топката във вратата на противника в 35-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Изравнителният гол за Фрайбург дойде в шестата минута на добавеното време на първата част, когато за 1:1 бе точен Мерлин Рьол. В 53-ата минута Лукас Холер не успя да се разпише за гостите, тъй като отново бе отсъдена засада.

Кристоф Баумгартнер имаше претенции за дузпа за РБ Лайпциг в 77-ата минута след като бе съборен в наказателното поле на гостите, но първоначално сигнал от рефера не последва. След преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Лоис Опенда превърна в гол за 2:1 в 79-ата минута.

Само минута по-късно Кристоф Баумгартнер направи резултата 3:1 в полза на РБ Лайпциг.