Отборът на Разен Балшпорт Лайпциг разби с 6:1 Гройтер Фюрт като гост. "Биковете" започнаха ужасно срещата, като инкасираха попадение още в четвъртата минута, но в следващите 86 бяха безпощадни.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Джейми Левелинг откри във Фюрт, но преднината на домакините се задържа едва 13 минути. В 17-ата Андре Силва изравни с глава след супер центиране на Анхелиньо. В 32-ата шведският офанзивен халф Емил Форсберг донесе обрата за тима на Доменико Тедеско със страховит шут. Две минути по-късно Лаймер с трети гол да прекърши тотално крилете на последния в немската Бундеслига. В последната минута на първата част Бенямин Хенрикс също намери място сред голмайсторите, правейки резултата 1:4, като асистент за втори път бе Анхелиньо.

През втората част Емил Форсберг записа две асистенции за головете на Мохамед Симакан в 59-ата и Кристофър Нкунку в 69-ата, за да направи резултата катастрофален за почти сигурния изпадащ от немския елит.

С трите точки Лайпциг се изкачи на четвърта позиция с 44, колкото имат Фрайбург и Хофенхайм. Гройтер Фюрт пък е последен с 14 пункта, на цели 11 от спасителния бряг.